Orchidee van de maand: Dendrobium

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Dendrobium de ‘Orchidee van de maand’. Deze orchidee doet niet aan bescheidenheid. En waarom zou ze? Uit een grillig gevormd stammetje groeit een rijke, gelaagde bloemenkroon de hoogte in. De bloemen zijn een feestje in lila, wit, roze, geel of groen, met op de brede lip bijna altijd een grote donkere vlek, alsof Dendrobium graag lipstick draagt.

 

 

Styling

Omdat deze orchideeënsoort een uitgelaten en uitbundig dametje is, is een rustige entourage een goed idee. Kies voor gladde porseleinen of glazen potten, een doos met Japanse lak of een houten schaal of pot.

 

Verzorging Dendrobium

De Dendrobium (niet te verwarren met Dendrobium Nobilé wat een ander type Orchidee is) staat in de zomer en winter graag op een lichte plaats, maar niet in de felle zon. Doordat er meerdere takken aan de orchidee zitten, blijft de Dendrobium wel twaalf tot zestien weken bloeien. Geef hem een keer per week water. Het beste is om pot te dompelen in lauw water. (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Omdat de wortels erg gevoelig zijn voor water, moet het restwater worden weggegooid, de pot goed laten uitlekken. Geef de Dendrobium het hele jaar door een keer per maand (orchideeën)voeding, maar geef ze in de winter een kleinere hoeveelheid/dosering. De ideale temperatuur is 15 tot 25°C.

Lees hier meer over de Dendrobium

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.