Orchidee van de maand: Paphiopedilum

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Paphiopedilum de ‘Orchidee van de maand’. Niemand kan om Paphiopedilum heen: een dame met koninklijke allure en een verleidelijke lip die in het wild al heel wat aanbidders aantrok. Vliegende insecten worden gelokt door geurstoffen en de belofte van nectar in de bloem. Als kamerplant kan deze tropische schone prima zonder vliegende bezoekers. Het is een van de makkelijkste orchideeën om te houden: amper omkijken naar.

 

 

Styling

Paphiopedilum staat solo goed in een pot die kleurt bij het blad of de bloem, maar doet het ook prima als groepsact in terracotta. Heel mooi bij Paphiopedilum: eenvoudig aardewerk, grof linnen of dikke wol en ruw hout.

 

Verzorging van de Paphiopedilum orchidee

Paphiopedilums zijn schaduw orchideeën. Zet ze nooit in de volle zon. Teveel zon geeft lichte of verbrande bladeren. Deze orchidee bloeit zes tot tien weken. De Paphiopedilum houdt van een luchtige orchideeëngrond. Geef één keer per week water, in de zomer iets meer. Zorg ervoor dat er geen water onder in de ompot blijft staan. Dompelen met water gedurende circa tien minuten heeft de voorkeur. (Let op: haal de plant niet uit zijn binnenpot). Paphiopedilums hebben zeer weinig meststoffen nodig. Geef één keer per maand (orchideeën)voeding, maar gebruik slechts de helft van de hoeveelheid voeding die op de fles aangegeven staat. De temperatuur moet liggen tussen 15 en 25°C.

Lees hier meer over Paphiopedilums

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.