Orchidee van de maand: Phalaenopsis

Iedere maand zetten wij een orchidee in het zonnetje met de ‘Orchidee van de maand’. Deze maand is de Phalaenopsis de ‘Orchidee van de maand’. Als een kalme yogaoefening strekt de steel zich vanuit een donkergroene basis de hoogte in, om zich daar te ontrollen in een tak met enorme bloemen. Die zijn soms sneeuwwit, oranje of paars tot lila en bruinrood. Soms draagt deze dame ook nog spannende spikkels en streepjes. Omdat de bloemen wat van een vliegende vlinder hebben, wordt Phalaenopsis ook wel vlinderorchidee genoemd. De bloem staat symbool voor zuivere vriendschap en is om die reden een prima cadeautip.

 

 

Styling

De rust en opbouw van de plant vraagt om een stevige of opvallende pot als contrast. Daarnaast biedt een paar Phalaenopsis bij elkaar een mooi effect: zo kunnen de bloementrossen alle kanten op worden geplant, wat harmonie en evenwicht brengt. Om te voorkomen dat alle wortels naar het licht groeien, zijn glazen sierpotten een uitkomst.

 

Verzorging Phalaenopsis

De Phalaenopsis moet geplaatst worden op een plaats waar voldoende licht is, maar vermijd te felle zon, zeker in de zomermaanden. Wanneer bladeren geel worden, kan dit een teken zijn van een teveel aan direct zonlicht. Het uitvallen van bloemknoppen of donkergroene bladeren wijzen op een mogelijk gebrek aan licht. Verder houdt Phalaenopsis niet van tocht en plaats de plant niet direct bij de centrale verwarming. Phalaenopsis voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen de 15°C en de 22°C. De Phalaenopsis orchidee bloeit lang, meerdere weken en vaak zelfs maanden.

Lees hier meer over de Phalaenopsis

 

Orchidee van de maand

Iedere maand stellen wij u voor aan een nieuwe orchidee van de maand. Benieuwd welke orchidee er de volgende maand aan bod komt? Bekijk het maandenoverzicht.

 

Volg ons op InstagramFacebook, of Pinterest voor meer styling- en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.