Orchideeëntelers toveren alledaagse locaties in hoofdstad om tot een orchideeënoase

Om te laten zien dat orchideeën elke plek bijzonder maken, laten Nederlandse orchideeëntelers op verrassende plekken in Amsterdam zien hoe veelzijdig de orchidee is. Onder het motto ‘elke plek bijzonder’, zijn begin juni alledaagse locaties in Amsterdam omgetoverd tot een bijzondere plek. Hiermee inspireert de Nederlandse orchideeënteler voorbijgangers, omwonenden en forensen deze plant als levend kunstwerk in huis te halen.

 

De potorchidee maakt elke plek bijzonder

Wanneer je begin juni ’s morgens in de buurt van Sloterdijk was, de trein richting Hoofddorp nam of reisde met buslijn 21, kon het zomaar gebeuren dat je op een normaal gesproken alledaagse plek, een huiskamer gevuld met potorchideeën tegenkwam. Alle orchideeëntelers van Nederland hebben onder de noemer Art of Life, hun krachten gebundeld en lieten met deze actie laten zien hoe de potorchidee elke plek bijzonder maakt. De orchidee is immers een levend kunstwerk van de natuur, voor iedere huiskamer!

 

Een eigen orchideeënparadijs

Niet alleen alledaagse plekken in Amsterdam zijn begin juni bijzonder gemaakt met orchideeën, ook online nodigt Art of Life mensen uit te laten zien hoe bijzonder de orchidee is. Via www.elkeplekbijzonder.nl kan je een eigen foto van een orchidee uploaden of kiezen uit een archief, met behulp van filters bewerken en vervolgens via jouw eigen Facebookpagina delen dan wel instellen als omslagfoto. De mooiste, origineelste of meest bijzondere foto maakt uiteindelijk kans op een eigen orchideeënparadijs.

 

Over de orchidee

Wereldwijd zijn er maar liefst 25.000 orchideeën soorten en daarbij is elke plant ook nog eens uniek! De meest bekende orchideeënsoort is de Phalaenopsis, ook wel de vlinderorchidee genoemd. Andere toppers zijn Oncidium (Tijgerorchidee), Vanda, Dendrobium, Miltonia (Viooltjesorchidee), Cambria, Cymbidium en Paphiopedilum (Venusschoentje). In Nederland is de orchidee een populaire plant en zijn er talloze soorten te verkrijgen bij de betere bloemenzaken en tuincentra.

 

Volg ons op Instagram, Facebook, of Pinterest voor meer inspiratie en verzorgingstips.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.