Zen met orchideeën bij blogger Ellefotografie

Stop Japandi en Wabi-Sabi in een blender en… je krijgt de favoriete woonstijl van fotografe en blogger Danielle van Ellefotografie. Onlangs kregen een aantal orchideeën een plekje in haar huis en foto’s daarvan deelt ze via haar Instagramkanaal @Ellefotografie. Wij gingen in gesprek over Danielle haar prachtige interieur en natuurlijk over orchideeën.

Orchideeën bij blogger Ellefotografie

Woonstijl Japandi

Daniëlle: Japandi is een woonstijl die Scandinavische en Japanse elementen met elkaar mixt. De meeste mensen kennen Scandinavisch design wel. Dat is eenvoudig en functioneel. Je ziet hoofdzakelijk wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke houtsoorten. Eenvoudige lijnen worden met een strakke en frisse look gecombineerd tot een gezellig en licht interieur. Een woonstijl die wij daar goed op vinden aansluiten is Wabi-Sabi. Dat kun je het best omschrijven als de schoonheid of kunst van imperfectie. Inzien dat dingen mooi zijn zoals ze zijn. Denk bijvoorbeeld aan ongepolijste vloeren en doorleefde wanden.

 

 

Als het gaat om meubels, dan geldt ‘less is more’. Kies voor eenvoudige vormen, maar zorg wel dat ze ‘gevoel’ hebben zoals organische vormen en verouderde, natuurlijke materialen. De kleuren die daarbij passen zijn beige, wit en zachte tinten zoals pastelroze. De combinatie van Scandinavisch en Japans zorgen dat ons huis een heerlijke rust uit straalt. Dat heeft ook weer een effect op je gemoedstoestand: veel minder stress.

 

Zen met orchideeën bij blogger Ellefotografie

Foto: Ellefotografie

 

En natuurlijk hou ik ook erg van orchideeën. Ze komen van oorsprong uit Oost-Azië en passen perfect in ons interieur. Alleen al van het kijken naar een orchidee krijg ik een gevoel van rust, heel fijn! Bij ons staan vooral soorten met wit en roze bloemen. Ze staan onder meer in de woonkamer, eetkamer en leefkeuken. Hoe ze heten zou ik eigenlijk niet kunnen zeggen want ze hebben niet de meest gemakkelijke namen om te onthouden. Ik let vooral op de bloemkleur en bloemvorm. Om de plant het beste tot zijn recht te komen, heb ik ze in neutrale sierpotten gezet en vooral niet te veel styling en accessoires er omheen. Zo gaat alle aandacht naar de orchidee en zorgen ze voor lekker veel zen in huis!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Danielle van der Reijden (@ellefotografie)

 

Meer zien van Daniëlles huis? Volg haar dan op Instagram via @Ellefotografie. Ook op ons Instagramaccount @OrchidsInfo zul je regelmatig foto’s voorbij zien komen.

Blijf maandelijks op de hoogte van o.a. ons laatste nieuws, acties en inspiratie.