Steigern Sie Ihr Wohlbefinden mit einer gemütlichen Pflanzenecke

Net als onze telefoons, hebben wij ook momentjes nodig om op te laden. Een oplaadmomentje van rust, zonder prikkels om ons heen. Een goede manier om dit te doen is door een gezellige plantenhoek in huis te creëren. Dit heeft meerdere voordelen, van verbetering van de luchtkwaliteit in huis tot het verminderen van stress. Benieuwd naar zo’n plantenhoek? In dit artikel lees je een aantal tips om er een te creëren!

 

Steigern Sie Ihr Wohlbefinden mit einer gemütlichen Pflanzenecke

Het idee van een plantenhoek is simpel: het is een speciaal gereserveerde ruimte in huis waar je een verzameling planten kunt plaatsen. Dit kan variëren van een kleine hoek op een vensterbank tot een hele kamer die is gewijd aan groen. Waar je ook voor kiest, de bedoeling is om een rustige, uitnodigende omgeving te creëren waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

 

Lees ook: Orchideeën in de badkamer voor een oase van welzijn

 

Zo creëer je een plantenhoek

Voor het maken van een plantenhoek kun je het beste een aantal verschillende soorten planten uitkiezen. Let hierbij op de maat (hoe groter, hoe beter!) en mix & match met verschillende vormen bladeren. Houd je niet in, het mogen echt veel planten zijn zodat je omringd wordt door groen. Je kunt zelfs een soort roomdivider van een aantal kamerbomen maken, waardoor je echt even afgeschermd van de rest van de ruimte zit.

Zorg ook voor een fijne stoel of bank, waar je ontspannen kunt zitten. Dan heb je alleen nog een boek en een kop thee nodig, en je oplaadmomentje is daar!

 

Bekijk ook deze video voor inspiratie voor de plantenhoek:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OrchidsInfo (@orchidsinfo)

Lees ook: Geef jezelf een energieboost met orchideeën

Bleiben Sie monatlich über unsere neuesten Nachrichten, Aktionen und Inspirationen informiert.